Herrens fester

Herrens fester

Herren talte til Moses og sagde: Tal til israelitterne og sig til dem: Dette er mine fester, Herrens fester, som I skal udråbe som hellige festforsamlinger (3.Mosebog 23:1-2).

FESTERNE 2019

PÅSKEMÅLTIDET: Starter fredag den 19.april sidst på eftermiddagen.

DE USYREDE BRØDS FEST: * Fredag den 19.april ved solnedgang til fredag den 26.april ved solnedgang – den 26.april er arbejdsfri helligdag

FØRSTEFRUGTSFESTEN: * Søndag den 21.april

OMERTÆLLING: ** Begynder på Førstefrugtsfesten, hvorefter de følgende 50 dage tælles til Pinsen.

PINSEN: * Søndag den 9.juni **

HORNBLÆSERFESTEN: * Mandag den 30. september – arbejdsfri helligdag

FORSONINGSDAGEN: * Onsdag den 9. oktober – arbejdsfri helligdag med faste

LØVHYTTEFESTEN: * Mandag den 14.oktober til mandag den 21. oktober ved solnedgang – den 14.oktober og den 21. oktober er arbejdsfrie helligdage.

 

ØVRIGE FESTER***

PURIM: *Torsdag den 21. marts 2019

HANUKKAH: 2018: *Mandag den 3. december til mandag den 10. december 

2019: *Mandag den 23.december til mandag den 30.december

 

* Bemærk at dagen i den bibelske kalender begynder ved solnedgang. Derfor starter festerne også ved solnedgang aftenen før de her nævnte datoer og slutter ved solnedgang på den sidst anførte dag.

** Ifølge Rabbinsk tradition begynder omer-tællingen på andendagen i De Usyrede Brøds Fest. Følgelig falder Pinsen falder 50 dage efter denne dato.

I den nærværende opdeling begynder tællingen efter den ugentlige sabbat, altså altid på en søndag, hvorfor Pinsen også altid vil falde på en søndag. De divergerende opfattelser beror på en forskellig forståelse af 3. Mosebog 23:15.

 *** Purim og Hanukkah er ikke som forårsfesterne og efterårsfesterne direkte forordnet i Bibelen, men da de begge er nævnt i Bibelen og dybt forankret i de bibelske temaer og endetidens scenarium, medtages de her.