Herrens fester

Herrens fester

Herren talte til Moses og sagde: Tal til israelitterne og sig til dem: Dette er mine fester, Herrens fester, som I skal udråbe som hellige festforsamlinger (3.Mosebog 23:1-2).

FESTERNE 2020

PÅSKEMÅLTIDET: Starter onsdag den 8.april sidst på eftermiddagen.

DE USYREDE BRØDS FEST: * Onsdag den 8.april ved solnedgang til onsdag den 15.april ved solnedgang – den 9.april er arbejdsfri helligdag

FØRSTEFRUGTSFESTEN: * Søndag den 12.april

OMERTÆLLING: ** Begynder på Førstefrugtsfesten, hvorefter de følgende 50 dage tælles til Pinsen.

PINSEN: * Søndag den 31.maj **

HORNBLÆSERFESTEN: * Lørdag den 19. september – arbejdsfri helligdag

FORSONINGSDAGEN: * Mandag den 28. september – arbejdsfri helligdag med faste

LØVHYTTEFESTEN: * Lørdag den 3.oktober til lørdag den 10. oktober ved solnedgang – den 3.oktober og den 10. oktober er arbejdsfrie helligdage.

 

ØVRIGE FESTER***

PURIM: *Mandag sin 9.marts 2020

HANUKKAH: 2020: *Fredag den 11. december til fredag den 18. december 

* Bemærk at dagen i den bibelske kalender begynder ved solnedgang. Derfor starter festerne også ved solnedgang aftenen før de her nævnte datoer og slutter ved solnedgang på den sidst anførte dag.

** Ifølge Rabbinsk tradition begynder omer-tællingen på andendagen i De Usyrede Brøds Fest. Følgelig falder Pinsen falder 50 dage efter denne dato.

I den nærværende opdeling begynder tællingen efter den ugentlige sabbat, altså altid på en søndag, hvorfor Pinsen også altid vil falde på en søndag. De divergerende opfattelser beror på en forskellig forståelse af 3. Mosebog 23:15.

 *** Purim og Hanukkah er ikke som forårsfesterne og efterårsfesterne direkte forordnet i Bibelen, men da de begge er nævnt i Bibelen og dybt forankret i de bibelske temaer og endetidens scenarium, medtages de her.